December 2014 - THE KEY POSTAVI VIŠJI ESCAPE ROOM NIVO V SLOVENIJI

Decembra 2014, ko smo odprli vrata The Key z našo prvo sobo pobega: Da Vinci & Sherlock, smo že v prvem mesecu ugotovili, da smo postavili visok, kvaliteten nivo. Preko leta nas je obiskalo veliko, tako domačih kot tujih escape room zanesenjakov in po mnenju mnogih je The Key v samem vrhu ponudbe. To nam je v veliko čast, saj smo vse sobe naredili sami, tako, da lahko z gotovostjo trdimo, da imamo 100% unikatne sobe z nepredvidljivimi preobrati in ugankami.

"Decembra 2014, smo v Ljubljani odprli za tiste čase enega boljših escape room-ov v Evropi, le da takrat tega še nismo vedeli. Bili pa smo prepričani, da smo na pravi poti"

DAVINCI & SHERLOCK - Soba Št. 1

DA VINCI & SHERLOCK - December 2014 - Otvoritev The Key je  bila v velikem slogu, saj je prišlo pogledat in nazdravit veliko gostov in novinarjev. Že po prvih odzivih smo videli, da smo naredili nekaj izjemnega. Odzivi skupin so nam dali motivacijo za novo sobo, obenem pa potrditev, da smo ustvarili originalno in unikatno sobo pobega, ki je uspešnica od samega začetka.
Ker je bil Leonardo Da Vinci velik modrec ter genij in je imel veliko skrivnosti skritih že v svoje stvaritve, smo preko njegovih del dobili navdih za našo prvo sobo, kjer boste poskusili razmišljati kot eden največjih umov vseh časov. Stopili boste v majhen delček njegovega sveta. Glavni cilj sobe je odkriti ključ do časovnega stroja, ki ga je v naši zgodbi Leonardo razvijal, da bi prišel v prihodnost. Po odkritju ključa vas bo igra popeljala približno 400 let v prihodnost, v svet najbolj znanega detektiva Sherlocka Holmesa. Kaj vas čaka v naslednji sobi pobega pa si preberite v opisu naše druge sobe, imenovane Sherlockova soba.
Navdih zanjo smo dobili pri najbolj slavnem izmišljenem detektivu škotskega avtorja Arthurja Conana Doyla. Sherlock je znan po svojem preudarnem, logičnem razmišljanju in sposobnosti prilagajanja kakršnikoli situaciji, kar ga vedno pripelje do rešitve. Soba je sestavljena iz različnih zagonetk, logičnih povezav, skritih predmetov, ki si logično sledijo in vas peljejo proti končni rešitvi, ključu, ki vas popelje na prostost.

Posebnost sobe: V ''bitki'' se lahko istočasno pomerita dve ekipi s po šestimi igralci

Video Predogled Sobe

"Oktobra 2015 je ekipa The Key odprla PRVI OTROŠKI escape room v Sloveniji, ki pa ima seveda tudi ODRASLO verzijo'' in je ena bolj ZAHTEVNIH v Sloveniji"

ČUDEŽNA DEŽELA - Soba Št. 2

ČUDEŽNA DEŽELA - Oktober 2015 - Odprli smo PRVI Escape Room v Sloveniji, kjer lahko igrajo tudi otroci. Ustvarili smo ga z ogromno domišljije, zato tudi tematika Čudežna dežela. Namenjen pa ni samo otrokom, temveč tudi odraslim. Ime je malce zavajajoče, vendar gre za precej zahtevno sobo pobega. Po velikem uspehu Da Vincijeve in Sherlockove sobe, smo se odločili popestriti našo ponudbo še s Čudežno deželo. V igri smo se hoteli povsem izogniti ključavnicam, kar nam je skoraj uspelo, obenem pa nam je predstavljalo velik izziv. Igra se začne v ječi, od koder se morate prebiti v pravljično deželo, od tam pa se osvobodite na prostost. Tako kot v prvih dveh sobah, smo tudi tukaj porabili veliko časa in domišljije za oblikovanje prostora ter naloge, ki jih morate rešiti. Ambient in vzdušje vas bosta s svojo unikatnostjo gotovo (za)očarala.

Posebnost sobe: Namenjena je tako otrokom kot odraslim

Video Predogled Sobe

PRIMERNO ZA DRUŽINE, PRIJATELJE, SODELAVCE TER SEVEDA OTROKE.

TOP
Facebook