Decembra 2014 - THEKEY POSTAVI VIŠJI NIVO ESCAPE ROOM-OV V SLOVENIJI

Decembra 2014, ko smo odprli vrata TheKey-a z našo prvo sobo pobega: DaVinci & Sherlock, smo že v prvem mesecu vedeli, da smo postavili visok, kvaliteten nivo! Preko leta nas je obiskalo že veliko, tako domačih kot tujih, escape room zanesenjakov in po mnenju mnogih je TheKey v samem vrhu v Evropi! To nam je v veliko čast, saj smo vse sobe naredili sami, tako da lahko z zagotovostjo trdimo, da imamo 100% unikatne sobe z zanimivimi preobrati in ugankami!

"Decembra 2014, smo v Ljubljani odprli enega najboljših escape room-ov v Evropi, le da takrat tega še nismo vedeli. Bili pa smo prepričani, da smo na pravi poti"

DAVINCI & SHERLOCK - Soba Št. 1

DAVINCI & SHERLOCK - December 2014 - Otvoritev TheKey-ja v velikem slogu, saj je prišlo pogledat in nazdravit veliko ljudi in novinarjev! Že po prvih odzivih smo videli, da smo naredili nekaj izjemnega! Odzivi skupin so nam dali motivacijo za novo sobo, obenem pa potrditev, da smo ustvarili originalno in unikatno sobo pobega, ki je uspešnica od samega začetka.
Ker je bil Leonardo DaVinci velik modrec ter genij in je imel veliko skrivnosti skritih in zakodiranih že v svoje stvaritve, smo preko njegovih del dobili navdih za našo prvo sobo, kjer boste morali razmišljati kot eden največjih umov vseh časov. Stopili boste v majhen delček njegovega sveta in razmišljanja. Glavni cilj sobe pa je odkriti ključ do časovnega stroja, ki ga je v naši zgodbi Leonardo razvijal, da bi prišel v prihodnost. Po odkritju ključa vas bo igra popeljala približno 400 let v prihodnost, v svet najbolj znanega detektiva Sherlocka Holmesa. Kaj vas čaka v naslednji sobi pobega pa si preberite v opisu naše druge sobe, imenovane Sherlockova soba.
Navdih zanjo smo dobili po slavnem izmišljenem detektivu škotskega avtorja Arthurja Conana Doyla. Sherlock je znan po svojem preudarnem, logičnem razmišljanju in sposobnosti prilagajanja kakršnikoli situaciji, kar ga vedno pripelje do rešitve. Soba je sestavljena iz različnih zagonetk, logičnih povezav, skritih predmetov, ki si logično sledijo in vas peljejo proti končni rešitvi, ključu, ki vas popelje na prostost.

Video Preview Of The Room

"Oktobra 2015 je ekipa TheKey odprla PRVI OTROŠKI escape room v Sloveniji, ki pa ima seveda tudi ODRASLO verzijo'' in je ena najbolj ZAHTEVNIH v Sloveniji"

ČUDEŽNA DEŽELA - Soba Št. 2

ČUDEŽNA DEŽELA - Oktober 2015 - Odprli smo PRVI Escape Room v Sloveniji nemenjen tako otrokom, kot odraslim! Ustvarili smo ga z ogromno domišljije, zato tudi tematika Čudežna dežela. Po velikem uspehu Da Vincijeve in Sherlockove sobe, smo se odločili popestriti našo ponudbo še s Čudežno deželo. V igri smo se hoteli povsem izogniti ključavnicam, kar nam je skoraj uspelo, obenem pa nam je predstavljalo velik izziv. Igra se začne v ječi, od koder se morate prebiti v pravljično deželo, od tam pa se osvobodite na prostost. Tako kot v prvih dveh sobah, smo tudi tukaj porabili veliko časa in domišljije za oblikovanje prostora ter naloge, ki jih morate rešiti. Ambient in vzdušje vas bosta s svojo unikatnostjo gotovo (za)očarala.
Posebnost sobe:
Kljub otroškemu imenu Čudežna dežela, predstavlja odraslim zahtevno nalogo, saj zahteva od nas razmišljanje izven okvirjev, pri čemer nas otroci krepko prekašajo

Video Preview Of The Room

PRIMERNO ZA DRUŽINE, PRIJATELJE, SODELAVCE TER SEVEDA ZA OTROKE!

TOP
Facebook