TripAdvisor 2020

Kljub letošnji težki situaciji, še vedno razveseljujemo skupine z nepozabnimi dogodivščinami v naših sobah pobega The Key. Hvala vsem za obisk, predvsem pa za odlične opise vaših iger, kar nam je prineslo novo priznanje najbolj znanega popotniškega portala TripAdvisor, in sicer nagrado za ”2020 Popotniški izbor”. Še naprej se bomo trudili, da vsakič pričaramo kar najbolj izvirno izkušnjo, ki se jo boste spominjali še dolgo časa 👍💪⭐️.

Koronavirus Covid 19 in varno igranje v Sobah pobega

V skladu z napotki NIJZ v zvezi z novim koronavirusom SARS-CoV-2 in navodili za preprečevanje širjenja, ki jih priporoča Združenje escape room dejavnosti Slovenije GIZ ER.si smo sprejeli dodatne preventivne ukrepe. Že pred zaprtjem naše dejavnosti zaradi epidemije (od 13.3 do 20.5.) smo spoštovali visoke preventivne in higienske standarde, ki smo jih sedaj še poostrili.

UKREPI ZA ZAGOTAVLJANJE VARNOSTI PRED OKUŽBO S KORONA VIRUSOM V SOBAH POBEGA

Varnost tako igralcev, kot zaposlenih je na prvem mestu. Ob upoštevanju visokih higienskih standardov in varnostnih napotkov uveljavljenih v naši dejavnosti, sledimo naslednjim pripročilom:
• Termin je potrebno rezervirati vnaprej
• Priporočamo, da se ob rezervaciji opravi plačilo storitve: preko predračuna ali PayPala, da bi zmanjšali število stikov oz. izjemoma z gotovino ob prihodu
• Zaposleni in igralci (razen če sobivajo v skupnem gospodinjstvu) morajo v zaprtih prostorih nositi maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta ali podobne oblike zaščite), ki prekrijejo nos in usta (velja do preklica NIJZ)
• Ob prihodu, (10 minut pred začetkom termina), si morajo obiskovalci najprej razkužiti roke. Na voljo so dezinfekcijska sredstva za razkuževanje rok (po predpisih z najmanj 60% etanola)
• Sprejme jih moderator, ter jim z razdalje najmanj 1,5 m razloži pravila, pogoje ter napotke
• Igralci s podpisom izjave potrdijo, da se s strinjajo s pravili in splošnimi pogoji. Vsak igralec prejme svojo izjavo in razkuženo pisalo, ki jih nato odložijo v temu namenjeno škatlo (eno za izjave, drugo za uporabljena pisala)
• V kolikor igralci uporabijo toaletne prostore, si morajo umiti roke z milom in vodo, da zmanjšajo možnost vnosa od zunaj in nato roke še razkužijo
• Ob vstopu v razkužen igralni prostor, ki je prezračen (predmeti in površine, s katerimi igralci prihajajo v stik pa dezinficirane), si igralci roke še enkrat razkužijo. Razkužilo je na voljo tudi ves čas igre v sobi
• Moderator spremlja igro iz drugega prostora
• Ob odhodu si igralci še enkrat razkužijo roke
• Med termini je dovolj časa za zračenje in dezinficiranje, na ta način se ekipe med seboj čim manj srečujejo
• Po vsaki igri moderator prostore prezrači v skladu z navodili NIJZ
• Po vsaki igri moderator vse površine/rekvizite dezinficira v skladu s priporočili NIJZ
• Osebje je seznanjeno z načinom izvajanja zaščitnih ukrepov, ki se jih dosledno drži
• Navodila za preventivno zaščitno ravnanje so nameščena na vidnih mestih ob vhodu, v sobah pobega in na delovnih postajah osebja
• Stik med osebjem in igralci je minimalen
• Osebje prosi vse igralce, da si ob vstopu v skupne prostore razkužijo roke in že nosijo maske. Ob neupoštevanju navodil osebja ima le ta igralcu pravico zavrniti dostop do storitve
• S sistemom predhodnih rezervacij se igralci med seboj ne srečujejo, razen, če nas obiščejo kot del večje ekipe
• Stalno spremljamo napotke NIJZ in Ministrstva za zdravje Republike Slovenije

Priporočila obiskovalcem:
– Igre naj se udeležijo le povsem zdravi igralci. V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
– Roke si pred samo igro (ob prihodu) skrbno umijemo z milom in vodo. V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke z najmanj 60 % etanola
– Preden zakašljamo ali kihnemo, si pokrijemo usta in nos z robčkom, ali zakašljamo in kihnemo v zgornji del rokava in ne v svojo dlan in si umijemo/razkužimo roke
– Igralci v zaprtih prostorih nosijo maske, ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta ali podobne oblike zaščite), ki prekrijejo nos in usta (v času trajanja epidemije oz. priporočil NIJZ)
– Dosledno skrbimo za higieno rok, z umivanjem z milom in vodo ali razkuževanjem, po dotikanju vseh nečistih površin ali predmetov. V ta namen je v vsaki sobi pobega prisotno razkužilo za roke
– Pazimo, da se z rokami ne dotikamo oči, nosu in ust
– Upoštevamo navodila osebja glede zagotavljanja zadostne medosebne razdalje, odlaganja torb in garderobe, načina izvajanja storitev, uporabe opreme, uporabe sanitarij, plačevanja storitev
– Na rezerviran termin pridemo točno, po navodilih izvajalca storitev, da se med čakanjem ne srečujemo z drugimi obiskovalci. Če vseeno pride do te situacije, sledimo navodilom izvajalca storitve

COVID19 – koronavirus: Previdnostni ukrepi in priporočila
Previdnostni ukrepi ter priporočila izvajalcem ESCAPE ROOM dejavnosti v povezavi z COVID 19 – koronavirus

Ljubljana, 10.03.2019 0b 8.30 uri

V skladu z napotki NIJZ, v zvezi z novim koronavirusom SARS-CoV-2 in navodila za preprečevanje njegovega širjenja, ki jih člani Združenja GIZ ER.si redno spremljamo (SPODNJA POVEZAVA) smo pripravili priporočila in previdnostne napotke za akterje na področju escape room dejavnosti.

Od 9. marca velja odredba, s katero je prepovedano zbiranje ljudi na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa v Republiki Sloveniji, kjer se zbira več kot 100 ljudi, dokler ne preneha nevarnost širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID 19).

Igre escape room se odvijajo v prostornih in zračnih prostorih, v majhnih skupinah oseb, (od dva do pet igralcev), ki se med seboj poznajo – družine, prijatelji, par, sodelavci… zato obratujejo brez omejitev – ob upoštevanju dodatnih previdnostnih ukrepov in priporočil.

Varnost igralcev kot seveda zaposlenih je na prvem mestu. Ob upoštevanju visokih higienskih standardov in varnostnih napotkov, ki so že uveljavljeni v naš dejavnosti priporočamo:

Dodatni ukrepi v zadnjem času:

*po vsaki igri prostore skrbno prezračimo (vsak ponudnik presodi o morebitnem povečanju časa med dvema igrama)
*po vsaki igri razkužimo površine, katerih se dotikajo igralci (kljuke, pulti, ključavnice …)
*obiskovalce naprošamo, da si ob prihodu umijejo/razkužijo roke z milom in vodo, da zmanjšamo možnost vnosa od zunaj
na voljo so dezinfekcijska sredstva za razukuževanje rok (z najmanj 60% etanola)

Sproti spremljamo napotke NIJZ in Ministrstva za zdravje Republike Slovenije

Priporočila za obiskovalce:

*Igre naj se udeležijo le povsem zdravi igralci. V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
*Roke si pred samo igro (ob prihodu) skrbno umijemo z milom in vodo. V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke z najmanj 60 % etanola.
*Preden zakašljamo ali kihnemo, si pokrijemo usta in nos z robčkom ali zakašljamo in kihnemo v zgornji del rokava in ne v svojo dlan. Roke redno umivamo / razkužujemo.
*Pazimo, da se z rokami ne dotikamo oči, nosu in ust.

Citat s strani NIJZ (10.03.2019 0b 8.30 uri) Razumljivo je, da pojav nove bolezni v javnosti povzroča zmedo, strah, negotovost in občutek nemoči. Kljub temu je pomembno, da pojav novega koronavirusa ne ohromi našega vsakdanjega življenja. Trenutna epidemiološka situacija ne narekuje izrednih ukrepov, zato ni posebnih omejitev pri opravljanju vsakodnevnih aktivnosti, tako v delovnem okolju kot vsakdanjem življenju.

COVID19 – koronavirus: Previdnostni ukrepi in priporočila

Darilni bon

V današnjem času je vedno več povpraševanja po doživetjih. Klasična darila, ki dostikrat končajo kot nabiralci prahu odhajajo iz mode. Prav zaradi tega je vsako leto več ponudbe tudi na tem področju. Sem vsekakor spadajo escape room dogodivščine. V kolikor bi radi podarili nekaj izvirnega in posebnega, potem vam toplo priporočamo nakup darilnega bona, ki bo razveselil vsakogar. Bon lahko naročite na naši spletni strani, lahko nas pokličete (030 23 23 23) ali pa se osebno oglasite pri nas (Obrežna steza 2 v centru Ljubljane) in ga takoj prevzamete. Z bonom lahko v roku enega leta obiščete katerokoli našo sobo, rezervacijo pa opravite kar na naši spletni strani. Razveselite svoje najdražje z nepozabnim doživetjem.

Team building oz. krepitev ekipnega duha

Besedna zveza team building se uporablja v poslovnem svetu že dolgo časa, vendar v slovenščini zaenkrat še nimamo ustreznega prevoda. Dejansko gre za krepitev ekipnega duha, ki je še kako potreben v bodisi delovnem ali športnem kolektivu. Team building je dejavnost, ki povezuje sodelavce ali soigralce v bolj pristno in homogeno delovno/športno atmosfero. Namen je druženje, po drugi strani pa aktivno sodelovanje v smislu komunikacije, razmišljanja, opazovanja in reševanja raznovrstnih izzivov. V to kategorijo seveda več kot sodijo tudi sobe pobega, ki združujejo vse prej našteto. V sobi pobega ni prostora za individualizem oz. soliranje, potrebno je ekipno delo in sodelovanje vseh članov ekipe. Samo na ta način jim bo uspelo priti do končne rešitve. Ker pa je na prvem mestu zabava je seveda povpraševanja veliko, sploh v prihajajočem decembru, ko podjetja pridejo na escape dogodivščino, ki jo nadgradijo še z druženjem v praznično okrašenem mestnem jedru in/ali sproščeno večerjo. Ne čakajte predolgo in pohitite z rezervacijo.

V naši sobi pobega smo gostili zelo zanimivo druščino, kanadsko pet člansko družino z začasnim bivanjem v Švici. To samo po sebi ne bi bilo nič nenavadnega, če se ne bi njihove 5 tedenske počitnice leta 2013, raztegnile v raziskovanje celega sveta (trenutno so bili že v preko 93 državah). Gre za neverjetno avanturo, polno doživetij, novi spoznanj in poznanstev ter učenja na način, ki ti ga sicer ne more prinesti nobena izobraževalna ustanova. Seveda so morali obiskati tudi Slovenijo nad katero so popolnoma navdušeni. Njihove dogodivščine lahko spremljate na spletni strani, Youtube kanalu in Instagram profilu.

https://growingupwithoutborders.com/

https://www.youtube.com/channel/UCxXqRGeCRCMgZaQIrAP03mw

https://www.instagram.com/growingupwithoutborders/

Otroški rojstni dan v sobi pobega

Soba pobega v slovenščini, po vsem svetu pa sicer poznana kot Escape room je vrhunska zabava, ki je namenjena praktično vsem. Izjema niso niti otroci. V družbi staršev leta praktično niso omejitev, če pa želijo priti samostojno morajo biti vsaj 8 let stari pa vse tja do 12. Starješe, se smatra že kot ”odrasle”, vsaj po načinu reševanja nalog. V resnici se otroci pri veliko ugankah izkažejo celo boljše kot odrasli. Razlog je zelo enostaven, neobremenjeno razmišljanje in nekompliciranje.
Rojstnodnevne zabave so neverjetno popularne, saj otroci doživijo nekaj novega, interaktivnega, kjer vsi aktivno sodelujejo pri iskanju skritih predmetov, reševanju ugank, odklepanju ključavnic in interakciji z moderatorjem, ki jih animira in usmerja med igro, da pridejo do končne rešitve. Nič čudnega, da o tem navdušeno vsem razlagajo še dolgo po njihovi dogodivščini.

Praznovanje Rojstnega dne | Praznuj rojstni dan v escape room THE KEY

Naša Soba Pobega 🏆THE GAME ESCAPE ROOM BLED je konec junija pristala na zavidljivem 41 mestu na svetu na spletni strani ESCAPETHEROOMZ.COM🏆 Že od začetka delovanja so obiskovalci navdušeni, saj so uganke res domiselne in izredno raznolike. Primerne so tako za družine, pare, otroke in odrasle, saj ponujajo pravo kombinacijo ugank in izzivov, ki poskrbijo, da ena ura dobesedno odleti. Pridite in se prepričajte tudi vi, zakaj so nas obiskovalci uvrstili tako visoko in nam namenili tako odlične ocene ➡️www.thegame.si 👍✔️

Top 100 Escape Rooms in the World – June 2019

S ponosom sporočamo, da smo tudi letos prejeli prestižno nagrado. TripAdvisor Certifikat Odličnosti smo prejeli za THE KEY Escape Room LJUBLJANA ter prav tako za THE GAME Escape Room BLED. Vilinčeva soba je naša nova pridobitev na Bledu. Vse zasluge gredo vam, naši dragi obiskovalci, ker ste si vzeli čas in opisali vašo odlično izkušnjo. To nam pomeni ogromno. Še naprej se bomo trudili, da bomo vsakomur pričarali enkratno in nepozabno dogodivščino, ki vam bo ostala v spominu še dolgo časa. Hkrati se vam zahvaljujemo za vsako dobro besedo, ki jo širite naprej.
https://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g274873-d7322319-Reviews-The_Key_Escape_Room_Ljubljana-Ljubljana_Upper_Carniola_Region.html
https://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g274863-d7905060-Reviews-The_Game_Escape_Room_Bled-Bled_Upper_Carniola_Region.html

Na Bledu, gorenjskem biseru smo prevzeli utečen Escape room, ki je do sedaj navduševal tuje in domače obiskovalce. Dodali smo mu nekaj naše kreative in idej, ki bodo še dodatno popestrile dogajanje v njem. Lokacija je prav v centru, blizu avtobusne postaje oz. nasproti slaščičarne Zima (poznana kot Šmon). Spremembe je bila deležna tudi spletna stran https://www.thegame.si/sl/ kjer najdete informacije o igri in si lahko ogledate razpoložljive termine ter si ga tudi rezervirate. Polni dobre volje vas od sedaj vabimo tudi na obisk odlične ter skrivnostne Vilinčeve sobe na Bled.

Mol je pričel s prenovo in pregledom vseh napeljav na Trubarjevi ulici in tudi Obrežni stezi. Z deli so pričeli na našem koncu in se bodo postopoma pomikali proti Resljevi, kjer naj bi zaključili ta del do nekje konca Junija. Zaradi tega smo v dopoldanskem času malce spremenili urnik in med tednom začenjamo ob 16h. Po dogovoru pa vas lahko seveda sprejmemo tudi prej. Ne bi namreč želeli, da bi hrup z gradbišča kakorkoli vplival na vaše doživetje, čeprav večinoma ni moteče in glasno. Za spremenjen urnik se vam opravičujemo in verjamemo, da veste, da bi raje poslovali kot ponavadi. Verjamemo pa tudi to, da bo po prenovi in ureditvi okolica lepša in še bolj prijazna do vseh nas.

https://www.ljubljana.si/sl/moja-ljubljana/ljubljana-zate/projekti-mol/prenova-trubarjeve-ulice/


Pogled proti Trubarjevi in na Obrežno stezo z našega vhoda na sredini meseca marca.

Varnost v Sobi pobega

Varnost v The Key Sobi pobega:

Zabavne dogodivščine so pri nas v The Key Sobi pobega vedno zagotovljene, a že od odprtja je varnost vedno prioriteta. Kliknite spodaj in si oglejte kako pri nas skrbimo za varnost (prispevek je delo Planet TV) Varnost v The Key Sobi pobega na Planet TV

Kot eni izmed prvih Sob pobega v Sloveniji in kot soustanovitelji Gospodarsko interesnega združenja escape room dejavnosti (GIZ ER.si) smo vedno dosledno upoštevali slovensko zakonodajo glede varnosti in jo nadgradili z dodatnimi visokimi standardi in ukrepi, ki jim sledimo in s tem omogočamo obiskovalcem povsem varno izkušnjo pri nas.

Sobi Sherlock in Da Vinci ter Čudežna dežela vas bosta še naprej razveseljevali z nepozabnimi dogodivščinami.

TOP
Facebook